Гречка по-новому. Спробувала один раз і готую тепер так завжди

Спробуйте так приготувати гречку, ось правда, не пошкодуєте. Додатково до такої страви не потрібний ні салат, ні соус. А смак настільки цікавий, що від добавки не втримаєтеся, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Гречана крупа — 1,5 склянки (~300 г.)
  • Вода — 2 склянки
  • Тунець консервований в олії — 1 банка
  • Солоні огірки — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сіль

Приготування

Гречану крупу (1,5 склянки) добре промиваємо і трохи просушуємо. Можна не сушити, головне, щоб у крупі не залишилося води.

У каструлі нагріваємо приблизно чайну ложку олії та всипаємо підготовлену крупу. Обсмажуємо на сильному вогні хвилин 5-7.

Коли крупа почне потріскувати, вливаємо дві склянки окропу, солимо до смаку, зменшуємо вогонь і варимо хвилин 10.

Нарізаємо солоні огірки на невеликі кубики. Огірки обов’язково повинні бути смачними та кисленькими (не надто солодкими)!

Цибулю нарізаю чверть кільцями і обсмажую на невеликій кількості рослинної олії до золотистості. Готуємо на середньому вогні, щоб цибуля не підгоряла, а зарум’янювалася. Можна, до речі, до цибулі додати щіпку цукру — вийде ще смачніше.

Коли цибуля готова, всипаємо в сотейник відварену гречку.

Сюди ж додаємо солоні огірки та баночку консервованого тунця.

Перемішуємо все акуратно. Хвилинку прогріваємо все разом. Потім накриваємо кришкою, знімаємо з вогню та даємо постояти ще хвилин 5-7.

І все! Можна подавати!

Смачного!