Грушева Шарлотка! Виходить м’яка, дуже ніжна і в міру солодка. А головне з легкістю зможе приготувати кожен.

Смачний і водночас простий пиріг із найдоступніших інгредієнтів

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 160 г.
  • Цукор – 160 р.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Груша – 400 р. (2-3 шт.)
  • Форма 24 см.

Груші почистити від шкірки, вирізати серединку. Одну грушу нарізати невеликими кубиками (її додаватимемо в тісто). Другу грушу нарізати шматочками чи скибочками.

Приготувати тісто. Збити яйця із сіллю у піну. Додати ванільний цукор та цукор, збивати міксером на високій швидкості. Маса має бути світлою, пишною і збільшиться приблизно в 3-4 рази.

Змішати борошно та розпушувач. Додати частинами борошно, акуратно перемішати віночком знизу нагору, щоб не було борошняних грудочок. Тісто буде гладке та повітряне.

Грушу нарізану невеликими кубиками додати в тісто, добре перемішати.

У мисці змішати цукор (1 ст. л.) та корицю (0,5 ч. л.).

Дно роз’ємної форми (у мене розмір форми 24 см) вистилаємо пергаментом. Посипаємо цукром та корицею. Викладаємо грушу.

Заливаємо зверху тістом. Випікати 40-45 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів, двері духовки перші 15-20 хвилин не відкривати при випіканні, щоб пиріг не опав.

Готовність визначаємо дерев’яною зубочисткою, при проколюванні не повинно бути слідів сирого тіста. Готовий пиріг після того як небагато охолоне перекладаємо на грати, до повного остигання.

Посипаємо пиріг зверху цукровою пудрою. Пиріг із грушею готовий!