Густий і ароматний домашній томатний кетчуп за півтори години. Для кислинки і загустіння додаємо яблука

Мій улюблений рецепт!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти:

  • томати – 3 кг
  • солодкі яблука – 1 кг
  • цибуля – 0,5 кг
  • цукор – 100 г
  • мелений перець, кориця, коріандр, гвоздика
  • оцет 9% – 100 мл

приготування:

Нарізаємо крупно помідори, цибуля та яблука в глибоку каструлю.

Ставимо каструлю на плиту і варимо протягом 40 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.

Потім перемелює занурювальним блендером до однорідності і проціджуємо масу через сито.

У глибокий стакан кладемо марлю і кладемо в неї коріандр, перець і гвоздику. Зав’язуємо мішечок і опускаємо його в томатну суміш.

Доводимо масу до кипіння. Потім додаємо оцет, сіль, цукор, перець, корицю, паприку і варимо на маленькому вогні 20 хвилин.

Розливаємо готовий кетчуп по стерилізованих банках і даємо йому охолонути.

Не вдається скопіювати.