Гвинтові кришки для закаток зберігаю багато років і не іржавіють (+ простий спосіб відкрити кришку)

Сьогодні найчастіше для консервації застосовуються гвинтові кришки, які простіше закручувати і потім відкривати заготовки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Якісні кришки служать не один рік, вони не іржавіють і якщо їх акуратно відкривати, то і не деформуються, можуть і на наступний рік вірно вам послужити.

Завдяки такому практичному варіанти закривання консервації, тепер немає потрібні шукати ще й якісний закаточний ключ для звичайних кришок.

Щоб продовжити використання гвинтовий кришки необхідно:

беремо шматок фольги (10 на 10 см), опускаємо в окріп на пару секунд і накриваємо горлечко банки з заготівлею;

накриваємо фольгу кришкою і закручуємо її.

Немає фольги – беріть пергамент.

Такий спосіб захищає кришку від конденсату, а значить – від корозії.

Щоб легко відкрити кришку, кінчиком ножа акуратно підніміть її. Ви почуєте поштовх повітря, який говори про те, що кришка майже відкрита і її легко відкрутити рукою.

Не вдається скопіювати.