Хачапурі на сковороді: простий в приготуванні та дуже смачний рецепт
Пропонуємо приготувати дуже смачну страву під назвою хачапурі. Ця страва символізує грузинські традиції. Готується досить легко, а смак виходить неперевершений.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Для приготування страви вам необхідно:
- Борошно пшеничне – 400 гр.;
- Кефір жирний – 200 мл.;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Олія рафінована – 20 мл.;
- Сода харчова – 1/3 чайної ложки;
- Сіль кухонна – ½ чайної ложки;
- Цукор – ½ чайної ложки;
- Масло вершкове – 20 гр.;
- Сир сулу гуні – 280 гр.;
- Сіль;
- Перець.
Для приготування вам знадобиться:
- Візьміть глибоку миску, налийте кефір, не холодний. Додайте цукор, сіль, соду та 1 куряче яйце. Перемішайте.
- Поступово додайте просіяне борошно.
- Налийте олію та замісіть тісто. Краще тісто замішувати на робочій поверхні, присипавши її трохи борошном. Тісто повинно вийти м’яке.
- Зробіть з тіста смужку та розділіть її на чотири частини.
- Скачайте з кожної частинки кульку. Накрийте тісто рушником та залишіть відпочити на 10 хвилин.
- Візьміть сир та натріть його на тертці з великими отворами. Додайте яйце та спеції. Змішайте до однорідності.
- Візьміть кульку, сформуйте «лодочку». В неї покладіть начинку, зверху.
- Краї необхідно зібрати зверху та защепити по-центру.
- Переверніть страву та трохи натисніть на неї, щоб вона стала трохи більшою.
- Обсмажуйте на пательні без додавання олії, перевертаючи кілька разів.
- Готову страву зверху намастіть розтопленим вершковим маслом.
Приємного апетиту!