Хоч губами їж: печінка в незвичайній паніровці за рецептом моєї любої бабусі
Хоч губами їж: печінка в незвичайній паніровці за рецептом моєї любої бабусі.
Про це пише Мій Світ, за матераліами Лебедине гніздо
Інгредієнти:
- яловича печінка – 600 г
- яйце – 1 штука
- часник – 3 зубчики
- цукор – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- сода – 0,5 ч. л.
- цибуля – 1 головка
- олія для смаження
- борошно кукурудзяне для панірування
Приготування:
Миємо печінку, обсушуємо, зачищаємо від плівок і нарізаємо великими шматочками.
Для маринаду: збити яйце з сіллю, додати цукор, соду і часник, пропущеним через прес.
Заливаємо цією сумішшю печінку і залишаємо маринуватися в холодильнику близько 2 годин.
Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в невеликій кількості олії. Викладаємо на тарілку.
Обвалюємо кожен шматочок печінки в кукурудзяній муці і викладаємо на розігріту сковороду, в якій смажилася цибуля.
Доливаємо трохи олії і обсмажуємо до золотистої скоринки з кожного боку.
Потім висипаємо смажену цибулю, перемішуємо і накриваємо кришкою, тушкуємо пару хвилин.
Перекладаємо в посуд, за бажанням додаємо зелень і подаємо до столу!