Хоч з яблуками, хоч з бананами! М’який, повітряний пиріг на сковороді
Хто сказав, що пироги можна випікати тільки в духовці? Насправді, смачну випічку можна зробити і на сковорідці швидко і легко. При цьому виходить не менш смачно, ніж з духовки. Ваша сім’я буде в захваті від такої страви!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Кенгуру
Складові:
- молоко – 150 мл
- цукор – 80 г
- сіль – щіпка
- ванільний цукор – одна ч. л.
- куряче яйце – 1 шт.
- рослинне масло – 60 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- борошно – 150 г
- банани – 2 шт.
- цукор для карамелі – 3 ч. л.
Приготування:
У глибоку миску вбийте яйце і додайте сіль.
Потім всипте цукор і збийте за допомогою віночка, додайте ванільний цукор.
Влийте молоко, рослинно масло або топлене вершкове і перемішайте.
Всипте в борошно розпушувач і перемішайте продукти між собою.
Тепер борошно додайте в рідку суміш і вимісіть тісто.
Потім візьміть сковорідку з товстим дном і змастіть вершковим маслом.
Рівномірно висипте цукор на дно сковорідки, який стане карамеллю.
Очистіть банани і наріжте їх на кружечки. Викладіть поверх цукру.
Банани можна замінити яблуками, нарізавши їх товстими часточками.
На банани вилийте тісто, вирівняйте за допомогою лопатки.
Увімкніть мінімальний вогонь і готуйте 40 хвилин під закритою кришкою.
Готовність випічки можете перевірити за допомогою зубочистки.
Готовий пиріг накрийте блюдом, а сковорідку переверніть.