Хочеться холодного в спеку? Смачний балканський супчик на кефірі з огірками та горіхами

Освіжающий і в той же час ситний. Завжди готую у таку спеку як за вікном зараз.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти:

  • кефір – 1 літр
  • огірки – 6 середніх
  • волоські горіхи – 100 грам
  • часник – за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком
  • кріп – кілька гілочок
  • сіль – за смаком
  • оливкова олія.

приготування:

Нарізаємо огірки кубиком, Солимо і перемішуємо.

Шаткуємо кріп, подрібнюємо часник, додаємо в каструлю, солимо і перемішуємо.

Ставимо каструлю в холодильник на 10-15 хвилин, щоб огірки дали сік.

Перемелюємо в блендері або рубаємо ножем.

Кілька часточок горіха залишаємо цілими для подачі.

Пересипаємо подрібнені горіхи в каструлю і заливаємо кефіром.

Перемішуємо, перчимо і настоюємо в холодильнику ще 20 хвилин.

Подаємо, додавши до супу столову ложку оливкової олії і кілька часточок горіха.