Хочеться холодного в спеку? Смачний балканський супчик на кефірі з огірками та горіхами
Освіжающий і в той же час ситний. Завжди готую у таку спеку як за вікном зараз.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- кефір – 1 літр
- огірки – 6 середніх
- волоські горіхи – 100 грам
- часник – за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
- кріп – кілька гілочок
- сіль – за смаком
- оливкова олія.
приготування:
Нарізаємо огірки кубиком, Солимо і перемішуємо.
Шаткуємо кріп, подрібнюємо часник, додаємо в каструлю, солимо і перемішуємо.
Ставимо каструлю в холодильник на 10-15 хвилин, щоб огірки дали сік.
Перемелюємо в блендері або рубаємо ножем.
Кілька часточок горіха залишаємо цілими для подачі.
Пересипаємо подрібнені горіхи в каструлю і заливаємо кефіром.
Перемішуємо, перчимо і настоюємо в холодильнику ще 20 хвилин.
Подаємо, додавши до супу столову ложку оливкової олії і кілька часточок горіха.