Хрумкі та смачні слойки на кефірі, які просто тануть в роті.
Ці слойки такі незвичайні на смак, що навіть найулюбленіший усіма торт «Наполеон» вже не зможе з ними конкурувати.
Готувати їх легко та швидше ніж коржі для торта. Слойки на кефірі дуже смачні, хрумкі та ніжні. Діти в захваті від такої смакоти.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на facedobra.com
Інгредієнти:
- Масло вершкове 125 гр.;
- Кефір 125 гр.;
- Розпушувач для тіста 5 гр.;
- Борошно пшеничне 240 гр.
Для крихт:
- Борошно пшеничне 80 гр.;
- Цукор-пісок 100 гр.;
- Масло вершкове 70 гр.
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно з розпушувачем та просійте через сито.
- В цю суміш натріть на терці з великими отворами охолоджене вершкове масло та з’єднайте вручну між собою, щоб тісто стало у вигляді крихт.
- Додайте кефір та замісіть тісто.
- Загорніть тісто в плівку та покладіть до холодильника на одну годину.
- Щоб приготувати посипку для тіста, з’єднайте цукор з борошном, натріть туди вершкове масло та добре змішайте, щоб утворилися крихти. Поставте в холодильник накривши плівкою.
- Готове тісто розділіть на невеличкі шматочки. Чим більше шматків тим пишнішими будуть слойки. Крихти також поділіть на частини рівні за кількістю тіста.
- Всі шматки тіста розкачайте тонкими пластинами. Візьміть один пласт та щедро потрусіть зверху крихтами.
- Накрийте зверху другим пластом та потрусіть крихтами. Повторюйте поки не закінчаться всі пласти та крихти.
- Поріжте на однакові частини та покладіть на вкрите папером для випікання деко.
- В попередньо розігріту до температури 200 0 С духовку поставте випікатися деко зі слойками хвилин на 20.
- Готові слойки потрусіть цукровою пудрою.
Смачного!