Хрустка картопля фрі без краплі жиру.

Складно повірити, але приготовану за цим нехитрим рецептом картоплю фрі можна без побоювання давати навіть дітям, і тим, хто знаходиться на дієті. Неймовірно ароматна, хрустка картопля насправді приготована в духовці всього за 10 хвилин!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Завжди Смачно

Для тих, хто всерйоз піклується про фігуру, існує унікальний спосіб зробити і без того корисну картоплю фрі ще і менш калорійною. Для цього потрібно потримати вже очищену картоплю у воді, щоб вміст крохмалю знизився.

Інгредієнти:

  • Картофель 5–7 шт.
  • Яєчні білки 2 шт.
  • Чорний перець (мелений) – по смаку
  • Паприка за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

Очищену картоплю нарізаємо скибочками. При необхідності промакуємо.

Готуємо суміш. Основою є яєчний білок, до якого додаються паприка, сіль і перець за смаком. При бажанні можна використовувати і інші спеції. Щоб змішати всі інгредієнти, досить збити вміст миски виделкою. Далі залишається лише занурити скибочки картоплі в рідину, а потім викласти на деко.

Картопля укладається в 1 ряд на попередньо застелену пергаментним папером поверхню, а потім відправляємо в заздалегідь розігріту до 220С духовку на 10-15 хвилин.

Ознакою готовності стане утворення рум’яної скоринки.

Коли ароматна картопля трохи охолоне, можна подавати. Найкраще насолоджуватися стравою, подавши до неї сметану з кропом або домашній кетчуп.