Хрусткі кабачки в клярі з сиром. Ділюся рецептом
Кабачки в клярі з сиром – один з улюблених рецептів кабачків в моїй родині! Кабачки виходять дуже красивими, соковитими і одночасно хрусткими. Щоб під час смаження кляр краще тримався на кабачках, можна додати в нього трохи більше борошна або 1 яйце.
Про це пише Мій Світ, аз матеріалами Мандаринка
Поради:
- Ні в якому разі не соліть кабачки до моменту, поки не вмочите їх у кляр. Інакше кабачки пустять сік і кляр буде відвалюватися.
- Найкраще використовувати дуже молоді кабачки для цієї страви, щоб в них ще не сформувалися насіння.
- Також слід вибрати сир з вираженим смаком, типу Чеддер, він додасть кабачкам смак, оскільки самі кабачки не мають особливого смаку, хіба що соковитість!
Інгредієнти:
- Кабачки – 500 г
- Кефір – 150 мл
- Борошно – 5 ст.л.
- Сир – 100 г
- Сіль, перець чорний мелений, часник сушений – за смаком
- Соняшникова олія для смаження – 200 мл
Як приготувати кабачки в клярі:
1. Почнемо з того, що зробимо кляр. Для цього в миску вилити кефір, додати сіль і чорний мелений перець за смаком.
2. Для кляру вважаю за краще використовувати сушений часник, тому висипаємо часник також в миску.
3. Сир натираємо на середній тертці, також викладаємо сир в кляр.
4. Всипаємо борошно і добре перемішуємо всі інгредієнти кляру до однорідності. Іноді може знадобитися трохи більше борошна, щоб кляр краще тримався на кабачках. Це залежить від вологості кабачків і якості борошна. Але я спочатку вмочую смужку кабачка в борошно, а потім вже в кляр – так краще тримається.
5. Невеликі кабачки помиємо, зріжемо плодоніжки і наріжемо кожен кабачок уздовж плоду на смужки 0,5 см завтовшки.
6. Кожну смужку кабачка умочуємо в кляр. Допомагаємо собі виделкою.
7. Розігріємо олію у фритюрниці або в каструльці до 170 градусів С. Обсмажуємо смужки кабачка в сирному клярі до рум’яності 3-4 хвилини.
8. Готові кабачки в клярі з сиром викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії.
Кабачки за цим рецептом добрі і в гарячому, і в холодному вигляді, відмінно поєднуються за смаком з різними соусами на томатній основі.