Хрусткі малосольні огірки: швидкий рецепт. Готуємо на ніч, а вранці можна пробувати
Коли приходить сезон свіжих овочів, перше, що роблять всі господині – це малосольні огірочки. Пропоную свій старий і багато разів випробуваний рецепт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- огірки, 1 кг;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, і суха гірчиця по 1 ст.л;
- оцет 9%, 2 ст.л;
- часник, головка;
- кріп, пучок;
- лавровий лист, 4 шт;
- перець горошком, 10 шт.
Як приготувати малосольні огірки
Банки промиваємо і просушуємо. Огірки миємо й обрізаємо з двох сторін.
Порада: якщо овочі мляві, можна їх залити на кілька годин чистою і холодною водою.
У воді розчиняємо сіль і цукор, гірчицю, додаємо лавровий лист і перець, доводимо до кипіння, вливаємо оцет і варимо кілька хвилин. Розсіл охолоджуємо.
У банки розкладаємо спеції і кріп, зубчики часнику, заповнюємо огірками і заливаємо маринадом.
Банки накриваємо кришками і ставимо в холодильник.
Вранці мариновані огірочки можна пробувати і подавати до столу.
Малосольні огірочки виходять хрусткими, ароматними, прекрасно підходять до м’ясних закусок, рибних, шашликів.