Хрусткі малосольні огірки: швидкий рецепт. Готуємо на ніч, а вранці можна пробувати

Коли приходить сезон свіжих овочів, перше, що роблять всі господині – це малосольні огірочки. Пропоную свій старий і багато разів випробуваний рецепт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • огірки, 1 кг;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, і суха гірчиця по 1 ст.л;
  • оцет 9%, 2 ст.л;
  • часник, головка;
  • кріп, пучок;
  • лавровий лист, 4 шт;
  • перець горошком, 10 шт.

Як приготувати малосольні огірки

Банки промиваємо і просушуємо. Огірки миємо й обрізаємо з двох сторін.

Порада: якщо овочі мляві, можна їх залити на кілька годин чистою і холодною водою.

У воді розчиняємо сіль і цукор, гірчицю, додаємо лавровий лист і перець, доводимо до кипіння, вливаємо оцет і варимо кілька хвилин. Розсіл охолоджуємо.

У банки розкладаємо спеції і кріп, зубчики часнику, заповнюємо огірками і заливаємо маринадом.

Банки накриваємо кришками і ставимо в холодильник.

Вранці мариновані огірочки можна пробувати і подавати до столу.

Хрусткі малосольні огірки: швидкий рецепт. Готуємо на ніч, а вранці можна пробувати

Малосольні огірочки виходять хрусткими, ароматними, прекрасно підходять до м’ясних закусок, рибних, шашликів.