Хрусткі мариновані огірочки. Рецепт, що пройшов крізь роки
Хочемо поділитися з вами рецептом смачних, хрустких маринованих огірків. Такі огірочки стануть прекрасною закускою до обіду або вечері. З даної кількості інгредієнтів виходить 4 літрових баночки готового продукту.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Для приготування смачних, хрустких маринованих огірків вам знадобиться:
- 4 кг огірків;
- 1 стакан цукру;
- 1 стакан рослинної олії;
- 1 стакан оцту 9%;
- 40 г солі;
- 1 ст. л. чорного меленого перцю;
- 3 зубчики часнику;
- кріп або петрушка.
Приготування
Огірки нарізуємо скибочками.
До огірків додаємо всі останні інгредієнти: масло, оцет, цукор, сіль, перець, зелень і видавлений часник. Все перемішуємо і залишаємо на 4 години, щоб наші огірочки пустили сік і настоялись.
Поки огірки настоюются, ми займемося приготуванням банок. Банки миємо і стерилізуємо над парою, кришки заливаємо окропом. Простерилізовані банки накриваємо кришками і залишаємо для подальшого використання.
Після закінчення часу огірки закладаємо в простерилізовані банки і заливаємо соком, що утворився (соку виходить досить багато).
Наповнені банки накриваємо кришками і стерилізуємо (у каструлю наливаємо воду, на дно каструльки кладемо ганчірочку, в теплу воду занурюємо банки, доводимо воду до кипіння і залишаємо на маленькому вогні на 15 хвилин).
Простерилізовані банки закатуємо, перевертаємо і укутуємо в ковдру до повного охолодження. Смачні, хрусткі мариновані огірочки, приготовані по цьому рецепту, неодмінно прикрасять обід або вечерю в холодний зимовий день.