Хрусткі огірки на зиму в томатному соку: сподобається всій родині

Огірки в томатному соку виходять хрусткими і пікантними, ароматними, прекрасна закуска і доповнення до основних страв на столі, як на звичайну вечерю, так і при святковому застіллі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сіль, 20 г на 1 л банку;
  • цукор, 30 г;
  • оцет 9%, 1 ч.л;
  • лавровий лист, 1 шт в 1 л банку;
  • часник, 2 зубчики;
  • перець горошком, духмяний;
  • листя смородини, вишні;
  • томатний сік, 10 л;
  • огірки, 8 кг.

Процес приготування

З цієї кількості інгредієнтів, у мене вийшло 18 л банок огірків в томаті. Сік робимо самі з м’ясистих і смачних помідорів.

Огірки промиваємо і заливаємо чистою водою на кілька годин.

Відрізаємо хвостики у огірків.

У чисті банки розкладаємо спеції і листя зелені, хрону.

Розкладаємо огірки і часник і заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо остигати на 15 хвилин.

Хрусткі огірки на зиму в томатному соку: сподобається всій родині

Томатний сік варимо після закипання 40 хвилин.

Зливаємо з огірків воду. Всипаємо сіль і цукор, вливаємо оцет в кожну банку.

Хрусткі огірки на зиму в томатному соку: сподобається всій родині

Заливаємо огірки киплячим томатним соком і закручуємо кришками.

Хрусткі огірки на зиму в томатному соку: сподобається всій родині

Перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Хрусткі огірки на зиму в томатному соку: сподобається всій родині

Огірочки виходять кисло-солодкими, пікантними, дуже ароматними, можна навіть додавати в салати і подавати просто у вигляді прекрасної закуски. Зберігаємо в підвалі або в коморі.