Хрусткий хліб в рукаві: виходить навіть у тих, хто готує в перший раз
Домашній хліб за звичайним рецептом часто не виходить і у досвідчених господинь. Тісто може не піднятися, або скоринка не вийде хрусткою. Зате в рукаві хліб виходить навіть у тих, хто готує його в перший раз: пишний, ароматний і з хрусткою скоринкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти для хліба прості. На великий батон піде 700 грамів борошна, 400 мілілітрів теплої води, 25 грамів пресованих дріжджів, чайна ложка цукру, півтори чайних ложки солі, 5 столових ложок соняшникової олії.
Викладаємо в глибоку миску дріжджі і розчиняємо їх теплою водою, потім додаємо соняшникову олію і інші інгредієнти. Борошно можна додати все відразу і відразу ж починати замішувати тісто. Зверніть увагу на його консистенцію: тісто липне до рук, але більше борошна додавати не потрібно. Накриваємо тісто рушником і залишаємо підніматися. Це займе 45-50 хвилин.
Потім викладаємо тісто на робочу поверхню і формуємо його в батон просто руками. Ножем робимо невеликі надрізи на верхній частині заготовки.
Тепер застеляємо пергаментним папером деко. Заготівлю перекладаємо в рукав для запікання, його краї зав’язуємо. Ми залишаємо постояти ще на 25 хвилин і тільки потім ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку. Включаємо і верх, і низ, хліб буде при цих умовах готуватися 45 хвилин.
В рукаві хліб вийшов ідеальним. Скоринка хрумтить, а всередині він дуже м’який.