Готуємо солодкі мариновані огірочки за дуже смачним рецептом
Така ось гаряча пора зараз — кінець літа і початок осені. Достиг урожай і хазяйкам доводиться подовше працювати на кухні, щоб заготовити на зиму різних делікатесів. Сьогодні хочемо запропонувати вам смачний рецепт хрустких маринованих огірочків.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Інгредієнти:
- огірки свіжі (скільки увійде в банку);
- парасольки кропу – 2-3 шт;
- лист хрону – 1-2 шт;
- лавровий лист – 3 шт;
- перець чорний горошок – 4 шт;
- перець духмяний горошок – 4 шт;
- часник – 4-5 зуб;
- цукор (на 1 літр води) – 150 г;
- сіль (на 1 літр води) – 40 г;
- лимонна кислота (на 1 літр води) – 1 ч.л.
Приготування
На дно банок укласти всі спеції і наповнити банки огірками, відрізавши у них кінчики. Якщо огірки свіжозірвані то їх можна консервувати відразу, якщо вже полежали, то потримати в холодній воді 3-5 годин. Воду закип’ятити і залити огірки на 20 хвилин, накрити кришками.
Злити воду в каструлю і заміряти її кількість. З розрахунку на 1 літр води – 150 г цукру і 40 г солі. Додати сіль і цукор в воду, дати розчинитися, довести до кипіння і в кінці всипати лимонну кислоту.
Відразу залити огірки маринадом і закрити гвинтовими кип’яченими кришками. Перевернути банки і залишити в такому стані остигати. Не накривати.