Хитрощі приготування ідеальної смаженої картоплі
Посмажити картоплю може кожен. На перший погляд здається, що нічого складного. Очистити овочі, нарізати та й смажити на сковороді. Але з таким методом приготування картопля часто пригорає, прилипає до сковороди, а то й взагалі залишається сирою всередині.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Ми вирішили розповісти вам певні нюанси, які допоможуть приготувати ідеальну смажену картоплю з хрусткою скоринкою і незабутнім смаком.
ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЖЕНУ КАРТОПЛЮ
Сорт картоплі. Для смаження підходить не уся картопля. Запам’ятайте, що сорти з великим вмістом крохмалю більше підходять для пюре, а от якщо з них смажити картоплю, то всі шматочки просто злипнуться. е всякий картопля добре підходить для смаження. Для смаження найкраще використовувати сорти з червоною або жовтою шкіркою. Бульбини мають бути гарної форми, а сама шкірка – без ознак псування.І ні в якому разі не беріть картоплю з зеленою шкіркою, адже це може свідчити про підвищений вміст соланіну, який може привести до отруєння.
Сковорода. Не кожна сковорода підходить для смаження картоплі. Найкраще обирати чавунну з товстими стінками. Такий варіант довго тримає тепло. Заміною такій сковорідці може бути сучасна модель «вок», що має форму півсфери.
Нарізка. Картоплю. можна нарізати за будь-якою формою, головне дотримуватися, щоб всі скибочки були однакового розміру. Інакше картопля обмажеться не однорідно.Для хрусткої скоринки, після нарізки картоплю слід змити водою, щоб видалити зайвий крохмаль, а потім просушити.
Олія. Підходить будь-яка рослинна рафінована олія. Вона витримує високу температуру, не змінюючи смаку картоплі. Картопля, смажена на салі або смальці, виходить ситніше, але її аромат і смак злегка змінюються, а це не всім подобається.
Смаження. Вливаємо олію в сковороду і залишаємо нагріватися. Коли олія буде розжарена, потрібно зменшити вогонь та викласти картоплю рівним шаром. Не перемішувати скибки перші 5 хвилин, щоб на нижньому шарі утворилася скоринка. Після цього часу шматки картоплі слід обережно перевернути лопаткою й знову смажити протягом 5 хвилин.В загальному на приготування картоплі потрібно близько 30 хвилин.
Додавання інших інгредієнтів. До картоплі можна додавати цибулю, червоний і чорний мелений перець, часник, петрушку, кріп, листя розмарину. Такий інгредієнт, як цибуля, одразу почне горіти, тому краще її обсмажити на окремій сковороді, а потім змішати з картоплею.
Сіль. Ні в якому разі не можна солити картоплю одразу, це слід робити за 5 хвилин до готовності. Сіль вбирає в себе вологу, тому така картопля буде мокрою і стане прилипати до сковороди.
Чи користуєтеся ви схожими правилами для смаження картоплі?