І чому я раніше не готувала котлети таким методом? Рецепт котлет з гречкою і начинкою
Нещодавно натрапила в інтернеті на цікавий варіант приготування котлет. У рецепті використовувалася гречка. І я задумалася, адже мені жодного разу не доводилося куштувати такий варіант. Пізніше я з’ясувала, що така страва називається «гречаники».
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Мені нічого не залишалося, крім як спробувати. Тим більше що всі інгредієнти максимально прості і доступні.
Для 18 котлет мені знадобилися:
- Фарш – 1100 гр.
- Цибуля – 1 велика цибулина
- Часник – 3-4 зубчики
- Гречка (відварена) – 500 гр.
- Начинка на ваш смак. У мене це сир і різаний кріп.
Як приготувати котлети з гречкою
1. Для початку нам знадобиться фарш. Підійде як класичний свино-яловичий, так і курячий. Перекладаємо його в глибокий посуд.
2. Цибулю натираємо на тертці, часник пропускаємо через прес. Відправляємо овочі до м’яса.
3. Туди ж додаємо вже відварену і остиглу гречку.
Я взагалі використовую вчорашню гречку. Ту, що залишилася від гарніру.
4. Солимо і перчимо до смаку і все ретельно перемішуємо.
5. Підготуємо начинку. Вона може бути будь-яка і залежить від вашого смаку. Можна використовувати обсмажені гриби, порізане варене яйце, нарізану зелень.
Я вирішила в цей раз використовувати в якості начинки скибочки звичайного сиру і нарізаний кріп.
6. Формуємо з фаршу корж, кладемо в центр обрану начинку і акуратно зліплюємо краї фаршу, щоб начинка була всередині. Надаємо котлетам бажану форму.
7. Деко змащуємо або застеляємо пергаментним папером. Викладаємо наші котлетки і відправляємо в розігріту до 180 ° С духовку на 30 хвилин.
Котлети виходять дуже ароматними і соковитими. Прекрасно поєднуються з овочами. Гречка в котлетах відчувається і прекрасно доповнює смак м’яса. Шкодую тільки про те, що раніше не знала про такий рецепт. Тепер буду готувати гречаники набагато частіше.