І торта не треба. З яблуками і кремом цей пиріг просто незрівнянний: простий і швидкий

Випічка з яблуками завжди була і залишається однією з найпопулярніших, смачних і ароматних. Цей пиріг виходить дуже м’яким, в ньому багато начинки, мало тіста, а крем створює дуже ніжну консистенцію. Готується легко і просто зі звичайних продуктів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • яйця, 3 шт;
  • цукор, 150 г;
  • ванілін;
  • розпушувач, 1 пакетик;
  • молоко, 200 мл;
  • масло вершкове розтоплене, 50 г;
  • борошно, близько 350 г.

Для приготування крему необхідно:

  • молоко, 500 мл;
  • яйця, 2 шт;
  • цукор, 2 – 3 ст.л;
  • крохмаль, 2 ст.л;
  • яблука, 2 шт.

Покроковий процес приготування:

Яйця збиваємо з цукром і ваніліном на Ваш смак.

Збиваємо масу міксером до стійкої і густої маси.

Вливаємо молоко і розтоплене вершкове масло, перемішуємо вінчиком.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і збиваємо масу до густоти.

Змішуємо яйця з крохмалем і цукром, молоком і ставимо варитися крем на невеликий вогонь.

Варимо до густоти знімаємо з плити і охолоджуємо.

Форму для випічки застеляємо пергаментом, виливаємо тісто і висипаємо яблука, порізані шматочками.

Зверху викладаємо і розрівнюємо крем.

Випікаємо пиріг близько 30 – 40 хвилин при 180 градусах.
Остиглий пиріг виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою з корицею, за бажанням.

Щоб простіше і рівномірніше викласти крем на пиріг, помістіть його в пакет і відріжте куточок, видавіть крем на поверхню пирога. Або просто скористайтеся кондитерським мішком.

Дуже смачно виходить, якщо крем ще змішати з подрібненими в крихту горіхами.