«І весь маринад випиваємо» – найсмачніші помідори на зиму

Гостро-солодкий маринад таких помідорів, перетворює помідори в щось нереально смачне – ми просто додамо аличу. З усіх випробуваних мною рецептів консервування помідорів, цей я вважаю одним з найкращих і смачних.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • помідори;
  • алича;
  • часник по 2 зубчики на банку;
  • перець духмяний по 3 шт;
  • перець горошком по 6 шт;
  • лавровий лист по 1 шт.

Для приготування 1 л маринаду необхідно:

  • вода, 1 л;
  • цукор, 3 ст.л;
  • сіль, 1 ст.л;
  • оцет 9%, 1 ст.л.

Процес приготування

Щоб помідори залишалися після консервації щільними, вибирайте щільні сорти, наприклад, сливку і беріть середнього розміру овочі.

У стерилізовані банки розкладаємо спеції, часник, потім укладаємо помідори і аличу.

Порада: в плодоніжці помідорів зробіть зубочисткою проколи, це збереже помідори цілими.

Заливаємо банки кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо до охолодження.

Зливаємо воду в каструлю і додаємо інгредієнти, крім оцту. Доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини і вливаємо оцет.

Заливаємо киплячим маринадом банки до верху, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо без укутування остигати.

Зберігаємо помідори в підвалі або в коморі.

Аличу я вибираю червону або жовто-червону – такі сорти володіють не тільки кислинкою, але і солодкістю, що надає томатам особливого, пікантного смаку і додаткового сладу.