Ідеальна паска без замісу тіста
Ця паска більше схожа на повітряний кекс. Тісто не потрібно замішувати руками, все швидко, просто і без проблем. Така паска вийде навіть у кулінара початківця, головне дотримуватися рецепта.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- 550 грам пшеничного борошна
- 14 грам сухих дріжджів
- 300 грам цукру
- пакетик ванільного цукру
- 125 мілілітрів молока
- 250 грам сметани
- 200 грам вершкового масла
- 3 курячих яйця
- 3 жовтки
- пів чайної ложки солі
- 200 грам родзинок
Глазур
- 1 білок
- 1 столова ложка солі
- 150 грам цукрової пудри
Покроковий процес приготування:
У миску просіваємо борошно.
У миску насипаємо дріжджі, додаємо цукор (1 ст.л.) і вливаємо тепле молоко, перемішуємо. Потім всипаємо трохи борошна і перемішуємо. Накриваємо плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.
У миску вбиваємо курячі яйця і додаємо жовтки. Туди ж всипаємо цукор, ванільний цукор, сіль і збиваємо міксером до пишноти і посвітління. Додаємо в масу сметану і розтоплене тепле вершкове масло. Все перемішуємо і просіюємо половину борошна. Все ретельно перемішуємо.
У готову масу додаємо опару і акуратно перемішуємо. Накриваємо і залишаємо на 1 годину під плівкою.
Родзинки замочуємо в міцному гарячому чаї, потім просушуємо на паперовій серветці.
Готове тісто мішаємо віночком і додаємо борошно, що залишилося. Все знову перемішуємо до однорідної маси.
У родзинки додаємо трохи борошна і перемішуємо. Додаємо їх в тісто і перемішуємо.
Беремо формочки і розкладаємо по ним тісто, заповнюючи на 1/3 частину. Накриваємо плівкою і залишаємо на 30-40 хвилин.
Утворені заготовки відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин, а потім дістаємо і охолоджуємо.
У білок додаємо цукрову пудру і лимонний сік. Все перемішуємо до однорідності. Занурюємо в глазур паски, прикрашаємо на свій смак і даємо застигнути.