Ідеальна паска без замісу тіста

Ця паска більше схожа на повітряний кекс. Тісто не потрібно замішувати руками, все швидко, просто і без проблем. Така паска вийде навіть у кулінара початківця, головне дотримуватися рецепта.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Необхідні продукти:

  • 550 грам пшеничного борошна
  • 14 грам сухих дріжджів
  • 300 грам цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • 125 мілілітрів молока
  • 250 грам сметани
  • 200 грам вершкового масла
  • 3 курячих яйця
  • 3 жовтки
  • пів чайної ложки солі
  • 200 грам родзинок

Глазур

  • 1 білок
  • 1 столова ложка солі
  • 150 грам цукрової пудри

Покроковий процес приготування:

У миску просіваємо борошно.

У миску насипаємо дріжджі, додаємо цукор (1 ст.л.) і вливаємо тепле молоко, перемішуємо. Потім всипаємо трохи борошна і перемішуємо. Накриваємо плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин.

У миску вбиваємо курячі яйця і додаємо жовтки. Туди ж всипаємо цукор, ванільний цукор, сіль і збиваємо міксером до пишноти і посвітління. Додаємо в масу сметану і розтоплене тепле вершкове масло. Все перемішуємо і просіюємо половину борошна. Все ретельно перемішуємо.

У готову масу додаємо опару і акуратно перемішуємо. Накриваємо і залишаємо на 1 годину під плівкою.

Родзинки замочуємо в міцному гарячому чаї, потім просушуємо на паперовій серветці.

Готове тісто мішаємо віночком і додаємо борошно, що залишилося. Все знову перемішуємо до однорідної маси.

У родзинки додаємо трохи борошна і перемішуємо. Додаємо їх в тісто і перемішуємо.

Беремо формочки і розкладаємо по ним тісто, заповнюючи на 1/3 частину. Накриваємо плівкою і залишаємо на 30-40 хвилин.

Утворені заготовки відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 35-40 хвилин, а потім дістаємо і охолоджуємо.

У білок додаємо цукрову пудру і лимонний сік. Все перемішуємо до однорідності. Занурюємо в глазур паски, прикрашаємо на свій смак і даємо застигнути.

Не вдається скопіювати.