Ідеальна закуска на всі випадки життя: готую ароматне сало в розсолі за старим сімейним рецептом
За цим рецептом сало виходить ніжним, м’яким, ароматним, тому що використовується розсіл. Страва стане ідеальною закускою на всі випадки життя! Цей продукт рекомендується їсти для поповнення вітамінів в організмі, він корисний і дорослим, і дітям. Використовуючи сімейний рецепт, навчилася робити сало просто чудовим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для приготування ароматного страви потрібні такі інгредієнти:
- 800 г самого сала
- 750 мл холодної води
- 75 г солі
- 2 лаврові листки
- 5 горошин чорного перцю
- 3 горошини запашного перцю
- 4 зубчики часнику
Приготування
Для початку треба приготувати розсіл. З цією метою в каструлі нагріваю воду. Коли вона закипить, кладу порції солі, лаврового листа, чорного і запашного перцю, після чого проварюю все протягом 5 хвилин.
Розсіл повинен повністю охолонути, а в цей час можна приділити увагу салу. Його нарізаю на невеликі прямокутні шматочки, часник чищу і ріжу на пластинки.
Беру літрову банку і укладаю шарами сало з часником. Коли банка буде повністю заповнена, залишиться тільки залити зверху розсіл. І настоювати страву при кімнатній температурі протягом двох діб, а потім в холодильнику стільки ж часу.
Коли цей час пройде, треба дістати продукт.
Злити рідину і обсушити сало. Після чого обмотати кожен шматочок фольгою і покласти в морозилку, так сало довше збереже свою свіжість.
Смачно і корисно
На думку дієтологів, сало обов’язково необхідно включати в свій раціон харчування. Завдяки жовчогінній дії цього продукту його вживання допомагає очистити організм.
Ще одна перевага продукту – виведення холестерину, що забезпечує очистку судин. У поєднанні з часником сало володіє противірусним ефектом, забезпечує зміцнення імунітету. Тому вживання такого продукту не просто бажано, а й дуже навіть корисно.