Ідеальний рецепт тонких пиріжків знайдений! Смажаться всього 5 хвилин на сковороді!
Моя сім’я їх обожнює!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Тонкі пиріжки з картоплею.
Складові:
Тісто
- 900 г муки
- 500 мл. кефіру
- 2 ст.л. цукру
- 1 ч.л. солі
- 2 яйця
- 100 г маргарину / розтопити /
- 9 г сухих дріжджів
Начинка:
- картопляне пюре + смажена цибуля + сіль, перець
- смажена капуста + цибуля, кріп + 2 ст.л. томатного соку, сіль, перець.
- олія для смаження.
Кефір нагріваємо до 36 градусів, додаємо розтоплений маргарин, яйця, сіль, цукор, в кінці додаємо дріжджі. Добре розмішуємо. Додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто.
Скачати з тіста кульку. Обмазати її злегка олією і покласти в миску. Зверху накрити кришкою і поставити в тепле місце.
Через 30 хв тісто готове.
Розділити тісто на кульки і розгорнути на столі, змащеному рослинною олією. в середину кладемо начинку. Защипуємо, придавлюємо надавши форму «лаптя».
Смажити на добре нагрітій олії.
Відкинути на паперовий рушник.
Пиріжки виходить багато. Якщо у вас невелика сім’я, зробіть тісто з половини інгредієнтів.