Ікра така смачна смачна, просто пальчики оближеш
Ікра така смачна смачна, просто пальчики оближеш… зараз таку не купиш… зовсім не та… Пропонуємо вам рецепт домашньої ікри.
Інгредієнти
- Ікра «Кабачкова»:
- Кабачок -3 кг.
- Цибуля -500гр.
- Майонез -200гр.
- Томатна паста -200гр.
- Рослинна олія -150гр.
- Цукор -100гр.
- Сіль-2ст.л
- Перець чорний -1/3ч.л
- Лист лавровий -2шт.
- Оцет 9%-2ст.л
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Кабачки очистимо від шкірки, для зручності поріжемо на часточки, перекрутимо на м’ясорубці кабачки, потім цибулю.
У потрібну каструлю відправляємо перекручені кабачки і цибулю, додаємо томатну пасту, майонез і олію, ставимо каструлю на вогонь і тушкуємо 1 годину під закритою кришкою, не забуваючи іноді перемішувати.
Після часу відкриваємо кришку і додаємо цукор, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист, перемішуємо і тушкуємо ще 1 годину під кришкою на середньому вогні.
За 1-2 хвилини до готовності додаємо оцет, розливаємо кабачкову масу відразу, ще гарячою, стерилізованими банками і закручуємо стерилізованими кришками. Банки обгортаємо і залишаємо до повного остигання.