Італійський яблучний пиріг — ніжний і ароматний десерт до чаю

Готуємо дивно смачний яблучний пиріг, коли звичайна шарлотка набридла! До речі, цей рецепт я привезла з Італії.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Яблучний пиріг

  • яблука — 2-3 шт.
  • жовтки — 2 шт.
  • цукор — 80 гр. (+ 3 ст. Л. для посипання)
  • масло вершкове — 25 гр. (+ 25 гр. для заливки)
  • молоко — 120 мл.
  • сіль — дрібка
  • ванільний цукор — 1 ч.л.
  • борошно — 180 гр.
  • розпушувач — 1,5 ч. л.

Отже, нам знадобляться яблука. Якщо яблука середнього розміру, як у мене, беріть три штуки.

Яблука очищаємо від насіння і від шкірки.

Нарізаємо на дольки і викладаємо в глибоку тарілку.

Тепер нам знадобиться половина лимона. Видавлюємо сік лимона на яблука, щоб вони не потемніли і стали ще смачніше.

Займемося тістом. Перш за все, в глибоку ємність викладаємо жовтки і висипаємо цукор.

Добре збиваємо жовтки з цукром до світлої маси, яка повинна помітно збільшиться в об’ємі.

Вливаємо в суміш молоко кімнатної температури і розтоплене вершкове масло. І знову добре розмішуємо до однорідності. До речі, використовуйте смачне якісне вершкове масло жирністю не менше 82%.

Тепер висипаємо заздалегідь просіяне борошно, додаємо дрібку солі і розпушувач. Ще до смаку я додаю трохи ванільного цукру. Добре вимішуємо тісто до гладкого однорідного стану. Це тісто можна замішувати і звичайним віночком, але міксером, звичайно, швидше і зручніше.

Тісто має получитись досить рідке, але при цьому тримає форму і, найголовніше, без грудочок. Зрештою, викладаємо тісто в форму, в якій будемо випікати пиріг. Рівномірно розподіляємо тісто за допомогою лопатки.

І тепер найцікавіше. У тісто я викладаю часточки яблук вертикально, занурюючи їх трохи в тісті. У довільному порядку, але чим більше яблук у Вас піде в пиріг, тим смачніше!

Зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом, яке залишилося, потім потрібно трохи посипати пиріг цукром, щоб утворилася смачна карамельна скоринка.

Ставимо пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. Готовий рум’яний пиріг подаємо до столу.

Італійський яблучний пиріг — простий десерт до чаю.

Насправді, дуже повітряний, приємний на смак і легкий в приготуванні. Бажаю Вам приємного апетиту і чекаю Ваші відгуки в коментарях.

Не вдається скопіювати.