Кабачкові пиріжки з м’ясом виходять дуже соковитими, м’якими та ніжними

Апетитні пиріжки з фаршем, які можна подавати як гарячими, так і холодними.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 500 г кабачків
  • 2 яйця
  • 120 г борошна
  • 60 г сметани
  • 0,3 ч. л. соди
  • сіль, перець
  • спеції за смаком (у мене орегано і часник)

Начинка:

  • 250 г м’ясного фаршу
  • 150 г цибулі
  • сіль, перець

Також:

  • топлене масло для смаження, або рослинне і вершкове навпіл.

Сезон кабачків у розпалі, і це не може не радувати. З кабачків можна приготувати безліч страв, причому навіть солодких. Сьогодні я приготувала такі незвичайні пиріжки з тіста на основі кабачків. В начинку я взяла м’ясний фарш зі свинини навпіл з яловичиною, ви можете взяти в начинку і інший фарш за смаком, наприклад курячий, але мені здається, що м’ясний тут більш кращий.

Пиріжки вийшли просто бомбезно смачні, відлітали з тарілок просто один за іншим!

У мене вийшло 12 пиріжків.

Приготування:

Кабачки натерти на крупній тертці, трохи посолити.

Залишити постояти на час приготування начинки.

Готуємо начинку

На розігрітій сковороді обсмажити дрібно порізану цибулю до легкої золотавості.

Я смажу на топленому маслі.

Додати фарш, готувати весь час розбиваючи фарш на шматочки, поки він не стане матовим.

Посолити, поперчити.

Далі тушкувати під кришкою до готовності, я тушила хвилин 10-15. Час може бути різний залежно від того який у вас фарш. Спробуйте на смак, м’ясо повинно бути м’яке і соковите, за потреби додайте трохи води, якщо вона вся википіла, і тушкуйте ще.

Готуємо тісто

Ретельно віджати кабачки від вологи. Я беру партіями, добре віджимати в долонях і перекладасти в іншу ємність.

Додати яйця, сметану, сіль, перець, соду, спеції. Я використовувала по 0,3 ч. л. орегано і сухого часнику, свіжий часник теж підходить.

Перемішати.

Додати борошно, перемішати. Може знадобитися трохи більше або менше борошна, тісто має бути не густе.

Смажимо пиріжки

На сковороді розігріти трохи олії, я використовую топлене масло. Можна смажити на суміші рослинного і вершкового навпіл або тільки на рослинному.

Викласти тісто тонким колами. Але не так, як для кабачкових оладок, шар повинен бути тонше і кола більшого діаметра.

Зверху на одну половинку викласти фарш.

Відразу ж накрити другою половинкою.

Потім закрити кришкою і готувати пиріжки приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Пиріжки виходять стандартної пиріжкової форми.

Або ж ось другий варіант формування.

Викласти круги невеликого діаметра, зверху фарш.

Накрити невеликою кількістю тіста.

Перевернути і обсмажити з іншого боку до готовності.

Тоді пиріжки будуть круглі.

Подавати гарячими. Хоча вони і остиглими смачні, але гарячими мені сподобалися ще більше.

Не вдається скопіювати.