Кабачкову ікру готую тільки так: найкраща закуска

Кабачкова ікра – це традиційне страва, яку завжди готують в сезон свіжих овочів. Можна відразу подавати на стіл, зробити багато баночок заготовок і взимку насолоджуватися такою смакотою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 1.6 кг;
  • морква, 500 г;
  • цибуля, 400 г;
  • сіль, 2 ч.л;
  • цукор, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 4 ст.л;
  • оцет 9%, 1 ст.л;
  • соус томатний або паста, 2 ст.л;
  • спеції.

Процес приготування кабачкової ікри

У каструлю наливаємо трохи олії, змащуємо дно і стінки.

Порада: якщо у вас молоді кабачки, тоді м’якоть з насінням не прибираємо, а у стиглих, краще прибрати.

Ріжемо кабачки і моркву, цибулю кубиками.

На сковорідці обсмажуємо трохи моркву, до напівм’якості.

Кабачки викладаємо в каструлю і тушкуємо на невеликому вогні.

Моркву змішуємо з цибулею і продовжуємо тушкувати.

Порада: олії додавайте стільки, щоб овочі добре тушкувалися, щоб не пригорали.

В овочі додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.

Готові овочі додаємо до кабачків, перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні. Не забудьте додати за смаком перець.

Всипаємо сіль і цукор, перемішуємо, тушкуємо до готовності овочів. Можна перевіряти по моркві – якщо м’яка, значить вже готове.

В середньому, процес тушкування займаємо 30 хвилин.

Додаємо спеції, часник і тушкуємо пару хвилин вливаємо оцет і тушкуємо ще 1 – 2 хвилини.

Перебиваємо масу блендером, тушкуємо трохи і розкладаємо по стерилізованим баночках і закручуємо кришками.

Після охолодження, ставимо на зберігання в комору або підвал.

Перед тим, як влити оцет, спробуйте, щоб додати за смаком сіль, цукор і спеції.

Кабачкову ікру готую тільки так: найкраща закуска

Кабачкова ікра виходить ніжною, ароматною, густою, ідеальна закуска на стіл і намазка на бутерброди.

Не вдається скопіювати.