Кабачковий пиріг на сковороді
Кабачковий пиріг з лаваша на сковороді, навіть не потрібно включати духовку, щоб спробувати цю смакоту. Коронна страва/закуска на сніданок, а рецепт простий та доступний! Тепер ви знаєте, як приготувати кабачки смачно і не дорого.
Нам потрібно:
- кабачки – 4 шт. (якщо кабачки великого розміру, може вистачити 2-3 ш.)
- зелена цибуля – 5-6 пір’їнок
- сушений часник – 1 ч.л.
- сіль – 2 тріски
- кріп – 1 пучок
- лаваш – 6 аркушів
- помідори – 6 шт.
- сир – 450 гр.
- яйця – 5 шт.
Покроковий рецепт приготування:
Для пирога потрібно 6 аркушів лаваша. Натираєм кабачки на великій тертці. Шкірку не видаляєм, якщо кабачки молоденькі і дуже ніжні. Потрібно позбавити м’якуш від зайвої рідини простим звичайним способом. Солимо м’якоть і чекаємо 10-15 хвилин.
Весь зайвий сік зливаємо та віджимаємо ніжну кабачкову м’якоть. До кабачків додаємо дрібно нарізаний кріп, нарізану зелену цибулю та 1 ч. л. сушеного меленого часнику. Нарізаємо помідори кружальцями завтовшки кілька мм. Сир натираємо на тертці. Яйця збиваємо в мисці з щіпкою солі.
Беремо сковороду та готуємо пиріг на плиті. Змащуємо поверхню сковороди вершковим маслом і додаємо трохи рослинного масла, щоб вершкове масло не пригорало.
Виливаємо трохи збитого яйця. Укладаємо зверху одне коло лаваша, щоб лаваш з’єднався з яєчною масою та вимикаємо вогонь. Викладаємо спочатку шар із кабачка та тертого сиру, потім накриваємо все це листом лаваша.
Тепер викладаємо другий шар із нарізаних помідорів і тертого сиру. Накриваємо все це другим листом лаваша. І таким чином чергуємо до верху. Виходить 3 шари з кабачків та 2 шари з помідорів. Присипаєм кожний шар сиром.
Накриваємо кришкою рівно на 10 хвилин і готуємо на невеликому вогні, щоб низ пирога не підгорів. Коли низ схопився, потрібно акуратно перевернути пиріг на інший бік. Готуємо ще 10 хвилин під кришкою.
Нарізайте пиріг, коли він трохи охолоне. Після остигання він добре тримає форму. Смачний навіть у холодному вигляді. Смачного!