Кабачки на зиму. Смак білих грибів. У нашій родині вони зникaють першими
Кабачки на зиму. Усі думають, що то білі гриби. У нашій родині вони зникають першими
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Зараз саме час заготовити молоденькі кабачки на зиму. З цього приводу ділимося з вами дуже вдалим рецептом, який не вимагає багато зусиль, але результат вас порадує.
Вийде хрустка, дуже ароматна, солодкувата і гостро-солона закуска з кабачків. За смаком страва трохи нагадує мариновані гриби – звідси і назва.
Із зазначених продуктів виходить дві банки по 1 л.
Складові:
- кабачок – 1,5 кг
- часник – 4 зуб.
- сіль – 1 ст. л.
- чорний перець (мелений) – 1 ч. л.
- цукор – 3 ст. л.
- соняшникова олія – 120 мл
- оцет – 120 мл
- перець чилі – 1 шт.
- кріп – 20 г
- петрушка – 20 г
Приготування:
Кабачки помийте і нарiжте брусочками, складіть в глибоку миску, видавіть часник, додайте 1 ст. л. солі, 1 ч. л. чорного перцю, 3 ст. л. цукру і рослинну олію.
Нарiжте гоcтрий перець кільцями, зелень дрібно порyбайте, додайте до кабачків і полийте 120 мл столового 9% -го оцту. Ще раз все перемішайте і залиште на 3 години на столі.
Через 3 години перекладіть кабачки в чисті банки разом з соком, що виділився, накрийте кришками і поставте в каструлю з теплою водою, заздалегідь поклавши на дно каструлі рушник. Доведіть до кипіння і стеpилізуйте 7-8 хвилин.
Потім акуратно витягніть банки, закрутіть щільно кришки, переверніть догори дном і залиште під ковдрою до повного охолодження.
Для цієї страви підійдуть тільки стиглі плоди без ушкоджень на поверхні.
Смачного!