Кабачки по-сербськи готую вже 40 років. Всі хто пробує, просить рецепт
Кабачки в сметанному заливанні з ароматними травами, часником і зеленню – це розкішна страва, яка завжди вдало виходить і подобається всім, хто його пробує.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки, 1 кг;
- сіль, перець, базилік, паприка;
- зелень свіжа;
- сметана 200 г;
- вода, 100 мл;
- яйця, 1 шт;
- часник, 2 зубчики;
- соняшникова олія, 3 ст.л;
- борошно, 1 ст.л.
Процес приготування
Кабачки ріжемо шматочками.
Олію змішуємо з сіллю і перцем, сухим базиліком і паприкою.
Змішуємо в цьому маринаді кабачки і викладаємо їх одним шаром у форму для запікання.
Запікаємо при 220 градусах 15 хвилин. Таким чином запікаємо всі кабачки.
Порада: можна обсмажити їх на сковорідці, щоб не чекати, поки всі порції приготуються в духовці.
Змішуємо сметану з сіллю і перцем, тертим часником, нарізаною зеленню.
Вливаємо воду і вимішуємо соус.
Викладаємо кабачки в глибоку сковорідку і заливаємо соусом, постійно перемішуючи, доводимо масу до закипання.
Подаю в гарячому вигляді до будь-яких гарнірів, виходить дуже смачно і ароматно.