Кабачки в часниковому клярі. Закуска зникає зі столу першою!
Цей рецепт є спадщиною бабусі, яка готувала так кабачки для всіх родичів, гостей і улюбленої внучки, тобто мене. Зараз я готую кабачки за рецептом бабусі на кожне застілля в літній період і щонеділі на сімейну вечерю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Які інгредієнти необхідні:
- Кабачки – дві штуки середнього розміру;
- Часник – три зубці;
- Борошно – чотири стол. ложки;
- Яйця – дві штуки;
- Трошки молока;
- Перець, сіль на ваш смак.
Кабачки в часниковому клярі: приступаємо до процесу приготування
Якщо у кабачків жорстка шкірка, то її необхідно обрізати. Ріжемо їх на кружки і трохи солимо.
Часник тремо за допомогою терки з дрібними отворами. Складаємо його в мисочку.
До часнику відправляємо муку, яйця, сіль по своєму смаку і наливаємо трішки молока. Мішаємо добре. В результаті кляр повинен вийти рідким, але при цьому він не буде стікати з кабачків.
Нагріваємо сковорідку на плиті і наливаємо олію. Кожен кабачок умочуємо в клярі, трохи затримавши його там, і після відразу кладемо на сковорідку. Смажимо кабачки з однієї й іншої сторони до золотистості.
З кабачками прийнято подавати сметану або соус на її основі.