Кабачки в сирному клярі на сковорідці: рецепт смачної закуски
Кабачки – смачний і дієтичний овоч. І рецептів його приготування так багато, що навіть не перерахувати по пальцях. Кабачки смажать, варять, парять, з них роблять оладки, торти і багато іншого. У нашій статті ми хочемо розповісти вам, як приготувати кабачки в ароматному і неймовірно смачному сирному клярі. Їх із задоволенням будуть їсти і діти, і дорослі. Це неймовірно смачна страва, яка не залишить нікого байдужим.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти
- 2 невеликих кабачка
- 4 зубчики часнику
- сіль перець
- борошно
- соняшникова олія
Для кляру
- 2 курячих яйця
- 3 столові ложки сметани
- 3 столові ложки борошна
- 50 грам сиру
- сіль
Як приготувати кабачки в сирному клярі
Кабачки ретельно промиваємо та нарізаємо кружками по 0,5 см.
Підготовлені кабачки перекладаємо в миску, солимо і перчимо до смаку. Туди ж видавлюємо підготовлений часник і все акуратно перемішуємо руками. Накриваємо миску плівкою або рушником і залишаємо кабачки на 15 хвилин.
В цей час приготуємо кляр. У миску вбиваємо яйця, додаємо сметану і сіль. Туди ж всипаємо просіяне борошно і все добре перемішуємо вінчиком.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці і додаємо в яєчну суміш. Добре перемішуємо.
У тарілку насипаємо трохи борошна. На сковорідці розігріваємо олію.
Беремо кружок кабачка, обвалюємо його в борошні, а потім в сирному клярі. Обсмажуємо його на сковорідці до золотистого кольору. Точно також чинимо з іншими кабачковими кружками.
Готові кабачки викладаємо на паперовий рушник, він допоможе позбутися від зайвого жиру, а потім перекладаємо на тарілку. Подаємо з будь-яким соусом. Смачного!