Кабачки в сирному клярі на сковорідці: рецепт смачної закуски

Кабачки – смачний і дієтичний овоч. І рецептів його приготування так багато, що навіть не перерахувати по пальцях. Кабачки смажать, варять, парять, з них роблять оладки, торти і багато іншого. У нашій статті ми хочемо розповісти вам, як приготувати кабачки в ароматному і неймовірно смачному сирному клярі. Їх із задоволенням будуть їсти і діти, і дорослі. Це неймовірно смачна страва, яка не залишить нікого байдужим.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти

  • 2 невеликих кабачка
  • 4 зубчики часнику
  • сіль перець
  • борошно
  • соняшникова олія

Для кляру

  • 2 курячих яйця
  • 3 столові ложки сметани
  • 3 столові ложки борошна
  • 50 грам сиру
  • сіль

Як приготувати кабачки в сирному клярі

Кабачки ретельно промиваємо та нарізаємо кружками по 0,5 см.

Підготовлені кабачки перекладаємо в миску, солимо і перчимо до смаку. Туди ж видавлюємо підготовлений часник і все акуратно перемішуємо руками. Накриваємо миску плівкою або рушником і залишаємо кабачки на 15 хвилин.

В цей час приготуємо кляр. У миску вбиваємо яйця, додаємо сметану і сіль. Туди ж всипаємо просіяне борошно і все добре перемішуємо вінчиком.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці і додаємо в яєчну суміш. Добре перемішуємо.
У тарілку насипаємо трохи борошна. На сковорідці розігріваємо олію.

Беремо кружок кабачка, обвалюємо його в борошні, а потім в сирному клярі. Обсмажуємо його на сковорідці до золотистого кольору. Точно також чинимо з іншими кабачковими кружками.

Готові кабачки викладаємо на паперовий рушник, він допоможе позбутися від зайвого жиру, а потім перекладаємо на тарілку. Подаємо з будь-яким соусом. Смачного!

Кабачки в сирному клярі на сковорідці: рецепт смачної закуски