Кабачки з овочами в сметані. Найпростіший спосіб приготування

Сьогодні буду готувати тушкований кабачок найпростішим способом. Простіше просто не буває! На все про все вам знадобиться не більше 20 хвилин і смачний, корисний і ароматний гарнір у вас на столі. Можна їсти і просто так, якщо ви на дієті. Якщо ж ви не на дієті, то можна і з котлеткою. Найцікавіше, що такі кабачки дуже добре їдять діти! Сама була здивована. Але вони навіть тарілочки хлібом вичищають.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • олія соняшникова – 2 – 3 ст.л.
  • кабачок – 600 – 700 гр.
  • сметана – 2 ст.л. з гіркою
  • часник – 1 зубчик
  • сіль
  • перець
  • спеції – (у мене сіль)

Покроковий рецепт приготування

У сковорідці розігріваю олію і обсмажую до м’якості нашатковану цибулину і потерту на великій тертці моркву.

Кабачок (у мене він був великий) очистила від шкірки і порізала кубиком, але не дуже дрібно.

Якщо кабачок буде зовсім “молоденький”, тоді очищати його від шкірки не потрібно.

Як тільки цибуля і морква обсмажилися до м’якості, перекладаю до них порізаний кабачок і добре перемішую.

Потім закриваю кришку і тушу на середньому вогні хвилин 5 – 7, не більше.

У мене пройшло 6 хвилин, знову все перемішую і додаю сіль за смаком, сметану і зубчик часнику, пропущений через прес.

Можна використовувати перець і якісь свої улюблені приправи.

Перемішую, закриваю кришкою і знову тушкую хвилини 2, не більше.

Все, наша страва готова!

Добре, як самостійна страва і, як гарнір до м’ясних і рибних страв.

При бажанні можна додати свіжої зелені.