Качка в медово-яблучному соусі — покроковий рецепт з фото
Качка повинна обов’язково запікатися в духовці, щоб вийти з красивою і апетитною скоринкою. Соус з меду і яблук додадуть м’ясній страві неповторний смак і аромат, тому всі гості точно будуть не тільки захоплюватися даною смакотою, але ще і просити рецепт її приготування.
Про це пище Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти:
- Качка — 1 шт.
- Яблука — 3-4 шт.
- Сіль — 1 ст. л.
- Мелений перець — 0,5 ст. л.
- Мед — 1 ст. л.
Приготування:
1. Качку вимити якнайкраще під краном проточної води. Після цього промокнути або витерти паперовим рушником всі краплі зайвої вологи з м’яса. З усіх боків і особливо ретельно всередині натерти м’ясо сіллю і меленим перцем. Також можна ще видавити часник або ж використовувати мелений в якості додаткових спецій.
2. У миску викласти мед, натерти до нього очищені яблука. Добре все перемішати.
3. Після цього отриманим соусом натерти качку підготовленим яблучно—медовим соусом.
4. Перекласти акуратно її на деко для запікання.
5. Тепер загорнути качку в фольгу.
6. Відправити деко з м’ясом в розігріту до 190 градусів духовку на 1,5 години. Через зазначений проміжок часу акуратно розгорнути фольгу.
7. Запекти м’ясо ще близько 20-30 хвилин при тій же температурі. Ось таке страва вийшла!