Картопля по-англійськи: ніжний вершковий посмак змусить готувати страву знову і знову
При всій удаваній складності приготування цієї страви, готується вона насправді досить просто. Картопля запікається в духовці і повністю просочується вершками.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг.
- Цибуля — 1 шт.
- Сир твердий — 150 гр.
- Вершки — 200 мл
- Рослинна олія — 30 г.
- Сіль — за смаком
- Спеції — за смаком
Приготування:
- Для приготування картоплі по-англійськи підготуйте необхідні інгредієнти.
- Бульби очистіть від шкірки, промийте від забруднень.
- Очищену картоплю розріжте навпіл і кожну половинку поріжте на часточки. Промийте в проточній воді, щоб змити з неї зайвий крохмаль.
- Залийте картопляні часточки окропом, доведіть до кипіння і проваріть 2-3 хвилини. Потім гарячу воду злийте.
- Поки вариться картопля, підготуйте сир. Натріть його на середній тертці в окрему миску.
- Цибулю очистіть від лушпиння. Промийте в холодній воді. Очищену цибулю дрібно наріжте.
- Підготуйте форму для запікання. Змастіть її рослинною олією і викладіть по дну нарізану цибулю.
- Потім розподіліть половину напівготової картоплі. За смаком посипте трохи сіллю, спеціями і половиною тертого сиру.
- Другим шаром викладіть картоплю, яка залишилася і теж посипте тертим сиром. Залийте вершками.
- Поставте форму з вмістом в духовку, розігріту до 190 градусів, на 30-40 хвилин.
- Готова страва стане трохи золотистого кольору, а сир розплавиться.
- Подавайте страву до столу в гарячому вигляді. Розкладіть на тарілки і пригощайтеся.
Приємного апетиту!
Таку ароматну картопельку по-англійськи можна готувати не тільки у формі для запікання. Відмінним варіантом буде запекти її в горщиках. Для більш яскравого аромату готового страви, при запіканні можна додати трохи меленого часнику. А зверху посипати свіжою подрібненою зеленню.
Запечену картоплю можна подати самостійно до будь-якого сімейного обіду або вечері. А можна використовувати як гарнір до м’ясних страв.