Картопля по-французьки на сковорідці
Картопля по-французьки може бути смачною основною стравою або відмінним гарніром. Однаково добре буде виглядати на повсякденному і святковому столі. Проста в приготуванні, вона відразу припаде багатьом господиням за смаком. І вони стануть її готувати знову і знову.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 500 грам курячого філе
- 800 грам картоплі
- 150 грам цибулі
- 150 грам твердого сиру
- сіль перець
- оливкова олія
- 1 столова ложка приправи для картоплі
- 1 чайна ложка приправи для курки
- 100 грам майонезу
Як приготувати картоплю по-французьки
Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими пластинками. Кладемо її в миску, додаємо сіль, перець і спеції. Все добре перемішуємо.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями. Сир натираємо на дрібній тертці.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Кладемо в миску, додаємо сіль, перець і спеції. Все добре перемішуємо.
У сковорідку наливаємо оливкову олію і кладемо половину картоплі. Зверху викладаємо цибулю, потім куряче філе і знову шар з картоплі. Зверху робимо майонезну сіточку і присипаємо сиром.
Накриваємо сковорідку кришкою, ставимо на плиту на повільний вогонь і смажимо 40 хвилин. Важливо! Кришку не знімаємо.
Через відведений час кришку знімаємо і готуємо картоплю ще 12 хвилин, а потім подаємо до столу.