Картопля з куркою, помідорами і сиром в духовці

Швидкий і простий варіант приготування другої страви, яка здивує вас своїм неповторним смаком. Таку запечену картоплю з куркою і помідорами під сирною скоринкою можна подати як на святковий стіл, так і на сімейну вечерю. Страва відмінно поєднується з легким салатом зі свіжих овочів, а готується дуже просто!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти

  • картопля — 400 г
  • куряче філе — 400 г
  • помідор — 200 г
  • сир — 100 г
  • майонез — 100 г
  • кип’яток — 100 мл
  • сіль — 1,5 ч. л.
  • перець червоний мелений — 1/2 ч. л.
  • перець чорний мелений — 1/2 ч. л.
  • петрушка — 20 г

Кроки

Куряче філе нарізаємо кубиками зі сторонами 1,5-2 см.

Аналогічно курці нарізаємо картоплю.

Помідори очищаємо від шкірки і тільки потім нарізаємо. Щоб шкірка легко знялася, досить зробити хрестовий надріз у черешка і обдати помідор кип’ятком.

Змішуємо інгредієнти, додавши натертий на грубій тертці сир.

Настав час спецій — у нас картопелька буде з вогником, тому додаємо чорний і червоний перець. Його кількість беремо за смаком. Солимо і перемішуємо.

Викладаємо у форму для запікання, наливаємо кип’яток.

Робимо поверх картоплі з куркою сіточку з майонезу.

Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 30 хвилин дістаємо форму, знімаємо фольгу, присипаємо страву сиром і знову ставимо в духовку на 10 хвилин.

Вода і помідорний сік допоможуть картоплі дійти до готовності швидше, а м’ясу зберегти соковитість.

Подаємо нашу красиву другу страву, щедро прикрасивши нарізаною зеленню.

Як бачите, приготувати по-справжньому апетитну страву в духовці зовсім не важко. Картопля з куркою, помідорами і сиром виходять ароматними, з легкою гостринкою. Смачного!

Не вдається скопіювати.