Картопляна бабка в горщиках – смачна і соковита страва
Картопляна бабка в горщиках – це дуже соковита і смачна страва, яку сміливо можна приготувати не тільки в самий звичайний день, але і на свято. За рахунок того, що до картоплі додається сало і цибуля, вона виходить просто дивовижною за смаком.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Картопля – 5-6 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком.
- Сало – 70 г.
- Борошно – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 40 мл.
Покроковий процес приготування:
Наріжте сало середніми за розміром шматочками. Викладіть їх на сковорідку і обсмажте на слабкому вогні протягом 5-7 хвилин. Додайте сіль.
Тепер очистіть, сполосніть під краном проточної води цибулю, наріжте її шматочками і викладіть до сала. Обсмажте все разом протягом 2 хвилин.
Картоплю очистіть за допомогою спеціального пристосування. Сполосніть його під краном проточної води, натріть на грубій терці.
Викладіть до неї сало з цибулею.
Вбийте яйце куряче. Туди ж всипте борошно.
Всипте сіль і перець чорний. Добре все перемішайте за допомогою звичайної столової ложки.
У горщик на дно налийте олію. Викладіть картопляну масу з салом і цибулею.
Надішліть горщик в розігріту до 190 градусів духовку на 60 хвилин. Його, до речі, обов’язково варто накрити зверху кришкою. Якщо ж її немає, тоді потрібно використовувати фольгу для цієї мети.
Подавайте картопляну бабку з салом до столу відразу ж. Смачного!