Картопляні зрази з грибами з рум’яною скоринкою! Смачно та просто. Від таких смачних зразів ніхто не відмовиться

Від таких смачних, апетитних, золотистих картопляних зразів точно ніхто не відмовиться! Картопляні зрази з грибами виходять м’які, повітряні та з рум’яною скоринкою. Подавайте зрази зі сметаною або соусом, який вам до смаку.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1000 г (у мене червона)
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 80 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці – 300 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія соняшникова (для смаження)
  • Приготувати начинку.

Дрібно нарізати цибулю, часник та печериці.

На олії обсмажити спочатку цибулю до прозорості. За бажанням можна додати дрібно рубаний часник. Потім додати підготовлені гриби, посолити.

Обсмажуємо до повного випаровування рідини.

Начинка готова, залишаємо її до повного остигання.

Картоплю відварити в мундирі до готовності. Прекрасно для цієї страви підходить червона картопля. Відварену картоплю очистити.

Приготувати пюре. Додати яйце, сіль, перець, перемішати. Олію та картопляний відвар у пюре додавати не потрібно!

Просіяти борошно, перемішати до однорідності.

Картопляну масу розділити на 12 частин приблизно по 70 г.

Долоні змастити борошном, щоб картопля до них не чіплялася. Формуємо коржик. У центр викладаємо грибну начинку приблизно по 1 ст. л.

З’єднати краї коржика і сформувати зразу у формі котлети. Обвалюємо зрази в борошні з двох сторін, дошку присипати борошном і викласти зрази на дошку.

Наливаємо в сковороду олію, розігріваємо, викладаємо зрази і смажимо на середньому вогні до золотистого кольору. Гарячі зрази викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.

Картопляні зрази з грибами готові! Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.