Картопляний «Кугель» – смачна страва єврейської кухні

«Кугель» – традиційна страва єврейської кухні. Зовні нагадує пудинг або запіканку. Страва досить бюджетна, а готувати її можна порційно або у великій формі. «Кугель» відмінно підійде для щоденного меню, але і на святковому столі виглядає досить доречно. Готується страва просто і з найдоступніших продуктів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти

  • картопля – 950
  • цибуля – 1 шт
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 1,5 ч.л
  • курячі яйця – 3 шт
  • перець за смаком
  • картопляний крохмаль – 3 ст.л
  • соняшникова олія – 5 ст.л

Процес приготування картопляної страви

Картоплю очищаємо і натираємо на грубій терці. Цибулю чистимо і також натираємо на тертці. Точно також чинимо з очищеним часником.

Картоплю кладемо на сито, промиваємо і добре віджимаємо.

До цибулі з часником додаємо яйця, сіль і чорний перець, все перебиваємо блендером до однорідної маси.

Картоплю кладемо в миску, додаємо до неї отриману суміш і добре перемішуємо. У масу всипаємо крохмаль і знову перемішуємо.

Олію (3-4 ст.л.) нагріваємо і вливаємо в масу, перемішуємо.

Форму змащуємо олією і кладемо в неї приготовлену суміш, розрівнюємо. Зверху трохи скроплюємо олією.

Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 1 години.

Готовий «Кугель» подаємо в гарячому вигляді зі сметаною, кетчупом або гірчицею. Виходить дуже смачна, ситна картопля.

Не вдається скопіювати.