Кілька найбільш поширених кулінарних помилок, які допускають майже всі

Звичайно, не існує ідеальних людей і помилки роблять абсолютно всі. Але ми сьогодні вирішили розповісти про найпопулярніші кулінарні помилки, які значно псують смак страв. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Якщо ви візьмете це до уваги, ваші страви будуть ще смачнішими.

1.Не потрібно промивати макарони

Ні в якому разі не можна промивати пасту холодною водою. Під час приготування макаронних виробів виділяється крохмаль, який допомагає краще всмоктатися соусу й паста тоді отримує більш насичений смак. Італійці, наприклад, ніколи не промивають макарони. 

 2.Помідори в страві

Якщо ви готуєте овочеве рагу, то помідори на сковороду слід додавати не з самого початку, а тоді, коли страва вже майже готова. Якщо довго тушкувати помідори, вони виділяють кислоту, яка сповільнює процес приготування.

3. Бульйон потрібно солити вчасно

Щоб ваш бульйон був наваристий та смачний, його потрібно солити  в кінці приготування. А ще обов’язково опускайте м’ясо в холодну воду.

4. Картопляне пюре не можна робити блендером

Якщо ви не хочете, щоб ваше картопляне пюре перетворилося на несмачний клейстер, подрібнювати його слід виключно товкачем і ніколи не використовуйте блендер.

5. Спецій в міру

Спеції повинні підкреслювати смак страви, а не надавати зовсім іншого присмаку. Не слід до страви кидати все, що у вас є вдома — до м’яса, картоплі чи супу слід використовувати різні приправи.

6. Піца з великою кількістю начинки

Ми часто прагнемо зготувати піцу, як в ресторані, але чомусь нам це не завжди вдається. Загалом в наших домогосподарок піца більше схожа на пиріг, з високим тістом та великою кількістю начинки. Не додавайте надто багато інгредієнтів, щоб відчувати смак тіста і дати йому можливість пропектися. 

7. Цибулю потрібно шинкувати вчасно

Якщо шинкувати цибулю надто дрібно, вона буде гірчити. Також нарізати її слід вже безпосередньо перед тим, як додавати в страву. Нарізати ріпчасту цибулю слід лише гострим ножем, оскільки від тупих також овоч гірчить.

8. Правильна нарізка стейків

Щоб ваше м’ясо було соковитим та ніжним, потрібно нарізати шматки поперек волокон. Такі стейки будуть пружними та м’ясистими. 

9. Правильне гасіння соди

Всі звикли гасити соду оцтом, але це неправильно. Під час гасіння утворюється вуглекислий газ, необхідний для додання тісту легкості, але він швидко випаровується. Щоб уникнути цього, необхідно взяти 2 склянки, заповнити їх 1/4 водою. В один стакан насипати соду, а в іншій — чайну ложку соку лимона. Потім це вилити в тісто.

10. Правильний час для приготування овочів

Не всі овочі обов’язково піддавати термічній обробці. Про це треба знати перед тим, як готувати страву. Інколи, щоб овочі не втратили свій смак та зовнішній вигляд, їх достатньо обдати окропом, або зготувати на пару. Це не лише врятує страву, а й збереже багато корисних вітамінів. 

А ви допускали ці помилки під час приготування?