Кілька років тому подруга навчила мене готувати квашені огірки. Тепер всі друзі приїжджають в гості “на огірочки”
На ваших дачних ділянках вже з’явився перший урожай? У нас ось потроху ростуть огірочки, та такі гарні, маленькі, хрусткі. Знаєте, що я люблю робити з частиною огіркового врожаю? Кілька років тому одна моя знайома навчила мене квасити огірки. Так! Не солити, не маринувати, а саме квасити.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Ох, яке ж це вдала страва, вся моя сім’я його просто обожнює. Огірки виходять просто надзвичайно смачні. Скажу вам чесно, я не знаю, як закривати квашені огірки на зиму, тому я просто готую трилітрову банку цієї страви, яку ми відразу і з’їдаємо за кілька годин. До речі, багато наших друзів приїжджають до нас саме на ці огірки.
Отже, як приготувати “Квашені огірки”, і що нам для цього знадобиться?
Інгредієнти на 3 л банку:
- Огірки – 2 кг
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 2 ст.л. з гіркою
- Листя хрону – 1 шт.
- Сушений кріп – 1 вет.
- Зелень кропу – 2 вет.
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець горошком – 5 шт.
- Гіркий перець – 0,25 шт.
- Гірчиця суха – 0,5 ч.л.
Спочатку необхідно замочити огірки в холодній воді на 4-5 годин.
Банку для огірків помити і простерилізувати.
Всі спеції, зелень і овочі укласти в банку, а огірки укласти зверху.
Тепер готуємо розсіл: у холодній воді просто розчиняємо сіль.
Заливаємо розсолом банку з огірками доверху, накриваємо кришкою і залишаємо на 3 дні при кімнатній температурі кваситися.
Через три дні смачна закуска готова. Обов’язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте.
Сподіваюся, що моя стаття була для вас корисною. Будьте здорові і приємного апетиту.