Коли дістаю салатик з цих банок, то він наче з грядки. Насичений смак, не переварений, в міру солодкуватий та пряний. Навіть у свята він у нас на столі

Якщо ви дуже полюбляєте салат з помідор та огірочків влітку, то не відмовляйтеся від нього взимку через дорожнечу овочів. Законсервуйте його для всієї родини і взимку будете разом насолоджуватися його казковим смаком.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Складові:

  • 3 кг помідор;
  • 1 кг огірків;
  • 10 шт великого болгарського перцю, можна різного кольору для краси;
  • 4 шт цибулини;
  • 10 зубців часнику;
  • 2 гострих перчини;
  • 200 мл олії;
  • пучок кропу;
  • пучок кінзи.

Приготування:

Спочатку потрібно порізати помідори дольками, огірочки – тоненькими кружечками, перець – смужками, або навпіл, цибульку кільцями. Дрібненько нашаткувати зелень, часник та гострий перець.

Все це потрібно перемішати в великій мисці. Потім посолити за смаком, додати олію і ще раз ретельно перемішати.

Відставляємо наш салат в сторону, щоб постояв хвилин 20, щоб овочі пустили сік.

Беріть стерилізовані баночки 1 літр, кладіть на дно декілька горошин чорного перцю та лавровий листочок.

Потім накладаємо в банки салатик, сік з овочів рівномірно розподіляємо по всіх баночках.

Потім зверху додаємо 1 чайну ложку цукру в кожну баночку.

Ставимо їх стерилізувати на вогонь на 35 хвилин, після того вливаємо 1 чайну ложку оцту на банку, стерилізуємо хвилин 5 і закриваємо наш салатик.

Перевертаємо баночки і накриваємо їх ковдрою.

Смачного!