Коли дістаю салатик з цих банок, то він наче з грядки. Насичений смак, не переварений, в міру солодкуватий та пряний. Навіть у свята він у нас на столі
Якщо ви дуже полюбляєте салат з помідор та огірочків влітку, то не відмовляйтеся від нього взимку через дорожнечу овочів. Законсервуйте його для всієї родини і взимку будете разом насолоджуватися його казковим смаком.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Складові:
- 3 кг помідор;
- 1 кг огірків;
- 10 шт великого болгарського перцю, можна різного кольору для краси;
- 4 шт цибулини;
- 10 зубців часнику;
- 2 гострих перчини;
- 200 мл олії;
- пучок кропу;
- пучок кінзи.
Приготування:
Спочатку потрібно порізати помідори дольками, огірочки – тоненькими кружечками, перець – смужками, або навпіл, цибульку кільцями. Дрібненько нашаткувати зелень, часник та гострий перець.
Все це потрібно перемішати в великій мисці. Потім посолити за смаком, додати олію і ще раз ретельно перемішати.
Відставляємо наш салат в сторону, щоб постояв хвилин 20, щоб овочі пустили сік.
Беріть стерилізовані баночки 1 літр, кладіть на дно декілька горошин чорного перцю та лавровий листочок.
Потім накладаємо в банки салатик, сік з овочів рівномірно розподіляємо по всіх баночках.
Потім зверху додаємо 1 чайну ложку цукру в кожну баночку.
Ставимо їх стерилізувати на вогонь на 35 хвилин, після того вливаємо 1 чайну ложку оцту на банку, стерилізуємо хвилин 5 і закриваємо наш салатик.
Перевертаємо баночки і накриваємо їх ковдрою.
Смачного!