Коли у мене обмежений бюджет, готую свій цибульний пиріг. І завжди чую: «Хочемо ще!»

Ми називаємо цей пиріг «Цибулева піца». Дуже смачно. І готується дуже просто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Інгредієнти найзвичайніші, які завжди є на моїй кухні! Ті, хто намагаються це приготувати в перший раз, навіть не вірять, що в начинці звичайна цибуля.

Рецепт пирога:

  • • Цибуля – 500 г
  • • Бекон – 50 г
  • • Яйце – 1 шт.
  • • Сметана – 50 г
  • • Перець чорний мелений
  • • Олія
  • • Сіль

Для тіста (якщо готове – 400-450 г):

  • • Борошно – 350-450 г
  • • Вода тепла – 250 мл
  • • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • • Цукор – 1 ст.л.
  • • Сіль – 0,5 ч.л.
  • • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  •  Розмір мого листа 30х40 см

Готую тісто.

Для цього до просіяного борошна (беру приблизно 300 г) додаю сухі дріжджі. Перемішую.

Сюди ж сіль, цукор, рослинну олію і склянку теплої води. Замішую тісто. Воно дуже липне до рук. Залишаю тісто в теплому місці під рушником хвилин на 30.

Начинка.

В цей час нарізаю цибулю півкільцями.

Обсмажую цибулю на невеликій кількості олії до м’якості. Цибулю солю, додаю чорний перець і трохи (50 г) бекону. Підійде будь-сало (але можна і не додавати!). У мене в морозилці завжди знайдеться шматочок, тому я додаю завжди – з ним смачніше!

Через 2-3 хвилини додаю сметану.

Перемішую. Через пару хвилин знімаю з вогню, перекладаю в миску і даю трохи охолонути. Потім додаю яйце і знову добре перемішую. Начинка готова.

Минуло 30 хвилин. Додаю до тіста ще борошна (100-150 г) і замішую, щоб не липло до рук.

Тісто розкочую і викладаю на змащене маслом деко.

Зверху розподіляю начинку.

Ставлю деко в розігріту до 200 градусів духовку. Готую 20-25 хвилин. Але дивіться по своїй духовці!

Усе! Готово! Нарізаю на порційні шматочки і відразу подаю. Пиріг виходить досить великий. На всю сім’ю вистачає! І це дуже-дуже смачно! Навіть без бекону смачно! Відразу і не віриться, що це  настільки  смачно! Дуже рекомендую спробувати!