Коли вдома закінчується м’ясо, я натираю сало на тертці, додаю картоплю і готую просту страву на вечерю в духовці
Сьогодні хочу поділитися з вами дуже смачним рецептом приготування вечері з простих продуктів. Коли вдома закінчилося м’ясо або лінь стояти біля плити, я часто користуюся цим рецептом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Інгредієнти:
- Сало не солоне заморожене – 100 гр.
- Картопля – 1 кг.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Шинка – 250 гр.
- Паприка – 1/2 ч. ложки.
- Приправа для картоплі – 1 ч. ложка.
- Сушений часник – 1/2 ч. ложки.
- Зелень (кріп, петрушка) – за смаком.
Рецепт приготування:
1. Заморожене, не солоне сало натираємо на грубій терці.
2. Картоплю нарізаємо середніми кубиками і відправляємо в глибоку ємність, додаємо дрібно порізану цибулю, шинку порізану маленькими кубиками і сало натерте на тертці.
3. Додаємо паприку, приправу для картоплі, сушений часник, сіль і все ретельно перемішуємо.
4. Все перекладаємо в форму для запікання, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 50 хвилин при температурі 200 градусів. Потім форму дістаємо з духовки, знімаємо фольгу і посипаємо дрібно порізаною зеленню (у мене петрушка і кріп).
Завдяки тому, що сало було дрібно натерте на тертці, воно повністю розтопиться і просочить собою картоплю і шинку, що додасть їм більш яскравий і насичений смак. Також замість шинки можна використовувати курячу грудку, та й просто картопля виходить дуже смачною!