Коли вдома закінчується м’ясо, я натираю сало на тертці, додаю картоплю і готую просту страву на вечерю в духовці

Сьогодні хочу поділитися з вами дуже смачним рецептом приготування вечері з простих продуктів. Коли вдома закінчилося м’ясо або лінь стояти біля плити, я часто користуюся цим рецептом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти:

  • Сало не солоне заморожене – 100 гр.
  • Картопля – 1 кг.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Шинка – 250 гр.
  • Паприка – 1/2 ч. ложки.
  • Приправа для картоплі – 1 ч. ложка.
  • Сушений часник – 1/2 ч. ложки.
  • Зелень (кріп, петрушка) – за смаком.

Рецепт приготування:

1. Заморожене, не солоне сало натираємо на грубій терці.

2. Картоплю нарізаємо середніми кубиками і відправляємо в глибоку ємність, додаємо дрібно порізану цибулю, шинку порізану маленькими кубиками і сало натерте на тертці.

3. Додаємо паприку, приправу для картоплі, сушений часник, сіль і все ретельно перемішуємо.

4. Все перекладаємо в форму для запікання, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 50 хвилин при температурі 200 градусів. Потім форму дістаємо з духовки, знімаємо фольгу і посипаємо дрібно порізаною зеленню (у мене петрушка і кріп).

Завдяки тому, що сало було дрібно натерте на тертці, воно повністю розтопиться і просочить собою картоплю і шинку, що додасть їм більш яскравий і насичений смак. Також замість шинки можна використовувати курячу грудку, та й просто картопля виходить дуже смачною!

Коли вдома закінчується м'ясо, я натираю сало на тертці, додаю картоплю і готую просту страву на вечерю в духовці

Не вдається скопіювати.