Компот Мохіто: полуничний і малиновий на зиму! Абрикосова фанта: смачно і просто

Традиційні фруктові і ягідні компоти можна зробити ще більш оригінальними і смачними. Наприклад, зробити напої за подобою всім відомого Мохіто.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • малина (або полуниця, абрикос), 300 г;
  • лимон, 2 зубчики;
  • м’ята, 5 г;
  • цукор, 120 г;
  • кип’яток.

Процес приготування

Рецепт даю на 1.5 л банку. З полуницею пропорції такі ж, а ось для абрикосового напою, лимон замінюємо апельсином, таке поєднання більш підходить до абрикосів.

Ягоди промиваємо. Якщо вони з вашого саду і ви не обробляли урожай токсичними речовинами, можна і не мити.

Розкладаємо по стерилізованим банкам ягоди і гілочки м’яти, часточки лимона або апельсина і заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками.

Залишаємо на 20 хвилин остигати.

Зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і доводимо до кипіння, перемішуємо, поки весь цукор не розчиниться.

Заливаємо сироп назад в банки, щільно закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо рушниками.

Залишаємо остигати і переставляємо на зберігання в підвал або в комору.

Компот Мохіто: полуничний і малиновий на зиму! Абрикосова фанта: смачно і просто

Напій виходить дивовижним, якщо в склянку покласти лід, налити компот і додати свіжу або морожену зелень м’яти, вийде основа для будь-якого коктейлю.