Компоти з вишнею закатую на зиму швидко: за 15 хвилин по 20 банок за раз
Не стерилізую, не варю, користуємося цим методом більше 30-ти років і не одна банка з компотом ще не зіпсувалася!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Як приготувати компоти з вишнею
Насамперед переберіть ягоди, якщо є хоч найменші пошкодження, то відкладіть такі ягоди відразу в сторону. Відібрані ягоди добре промийте холодною водою.
Банки без тріщин і відколів і кришки обов’язково простерилизуйте, на дно кожної банки викладіть ягоди, приблизно на 1/3 банки.
Потім додайте цукор приблизно 200-250 г. У мене є “черговий” гранований стакан, який залишився ще від бабусі, з ним ніякі ваги мені не потрібні.
Паралельно поставте кип’ятити воду, як тільки вода закипіла, не знімаючи з вогню каструлю, починайте наповнювати банки водою.
Для того щоб банка не тріснула, наповнюйте її водою поступово, даючи можливість банці рівномірно прогрітися.
Накрийте банку кришкою, закатайте, злегка збовтайте, тим самим прискоривши процес розчинення цукру і переверніть догори дном, закутавши теплою ковдрою, залиште до повного охолодження, таким чином закатуйте банку за банкою.
Остиглі банки спустіть в підвал, так само можна зберігати компот в кухонній шафі або коморі.
Ось такий насичений компот виходить! Лимон в вишневий компот я не додаю, так як вишня сама по собі кисла. А ось якщо компот із черешні, тоді без лимона не обійтися.
Бажаю вам приємного апетиту, гарного настрою і готуйте із задоволенням!