Компоти з вишнею закатую на зиму швидко: за 15 хвилин по 20 банок за раз

Не стерилізую, не варю, користуємося цим методом більше 30-ти років і не одна банка з компотом ще не зіпсувалася!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Як приготувати компоти з вишнею

Насамперед переберіть ягоди, якщо є хоч найменші пошкодження, то відкладіть такі ягоди відразу в сторону. Відібрані ягоди добре промийте холодною водою.

Компоти з вишнею закатую на зиму швидко: за 15 хвилин по 20 банок за раз

Банки без тріщин і відколів і кришки обов’язково простерилизуйте, на дно кожної банки викладіть ягоди, приблизно на 1/3 банки.

Компоти з вишнею закатую на зиму швидко: за 15 хвилин по 20 банок за раз

Потім додайте цукор приблизно 200-250 г. У мене є “черговий” гранований стакан, який залишився ще від бабусі, з ним ніякі ваги мені не потрібні.

Компоти з вишнею закатую на зиму швидко: за 15 хвилин по 20 банок за раз

Паралельно поставте кип’ятити воду, як тільки вода закипіла, не знімаючи з вогню каструлю, починайте наповнювати банки водою.

Для того щоб банка не тріснула, наповнюйте її водою поступово, даючи можливість банці рівномірно прогрітися.

Компоти з вишнею закатую на зиму швидко: за 15 хвилин по 20 банок за раз

Накрийте банку кришкою, закатайте, злегка збовтайте, тим самим прискоривши процес розчинення цукру і переверніть догори дном, закутавши теплою ковдрою, залиште до повного охолодження, таким чином закатуйте банку за банкою.

Компоти з вишнею закатую на зиму швидко: за 15 хвилин по 20 банок за раз

Остиглі банки спустіть в підвал, так само можна зберігати компот в кухонній шафі або коморі.

Ось такий насичений компот виходить! Лимон в вишневий компот я не додаю, так як вишня сама по собі кисла. А ось якщо компот із черешні, тоді без лимона не обійтися.

Бажаю вам приємного апетиту, гарного настрою і готуйте із задоволенням!

Не вдається скопіювати.