Консервовані зелені огірочки з червоною смородиною

У вічних пошуках смачних заготовок на зиму знаходяться вмілі господині в середині літа. У липні проходить сезон засолювання та маринування огірків. Огірки вважаються найбільш популярним овочем для заготівлі на зиму, конкурувати з ними не можуть ні помідори, ні кабачки, ні баклажани. Крім монорецептів, огірки є основним інгредієнтом в консервованих овочевих асорті, салатах. Рецептів приготування огірків на зиму в кулінарії налічується кілька десятків, а в архіві кожної господині є кілька своїх перевірених сімейних рецептів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Пропонуємо законсервувати огірки з червоною смородиною. Така заготовка не лише відрізняється відмінними смаковими якостями, але і виглядає яскраво і незвично. Заготівлю краще робити в літрові банки, при цьому огірків в ній має бути 6-7 середнього розміру, а весь інший простір займає червона смородина. Засипають спеції, огірки заливають окропом і дають їм постояти чверть години. Далі маринад зливають, додають сіль, цукор і оцет. Заливають гарячим.

Інгредієнти:

  • огірки — 2 кг,
  • смородина червона — 1,5 кг,
  • листя хрону, парасольки кропу — по 5 шт,
  • часник, гвоздика, перець духмяний — по 10 шт,
  • перець чорний горошком — 50 шт,
  • коріандр — 2,5 ч. л.

Для маринаду:

  • сіль — 4 ст. л.,
  • цукор — 8 ст. л.,
  • оцет (9%) — 8 ст. л.

Приготування:

  1. Викласти в кожну стерилізовану банку лист хрону, парасольку кропу, 2 зубчики часнику, 2 гвоздики, 2 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, ½ ч. л. насіння коріандру.
  2. Відрізати в огірків з двох сторін кінчики, помістити в банку вертикально, залишаючи між ними порожній простір.
  3. Викласти зверху червону смородину, струсити банку, щоб ягоди розмістилися в порожнинах між огірками.
  4. Залити огірки крутим окропом, зверху прикрити залізними кришками, залишити на 20 хвилин.
  5. Злити воду у дволітрову банку, долити води, щоб вийшло в загальній складності 2 л.
  6. Перелити воду в каструлю, додати сіль і цукор.
  7. Кип’ятити 5 хвилин, влити оцет і кип’ятити ще 2 хвилини.
  8. Залити гарячим маринадом огірки зі смородиною.
  9. Закатати банки кришками, перевернути догори дном, укутати ковдрою до повного охолодження.