Консервований редис на зиму! Завжди допомагаю мамі його готувати, а взимку їмо і насолоджуємося
Редис відноситься до одних з найбільш улюблених овочів і тому багато господинь часто задаються питанням про те, як його зберегти на зиму, щоб був свій, домашній, вирощений на натуральних добривах.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для консервації редису вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- редис – 4 кг;
- вода – 1 л;
- сіль – 2 ст.л;
- петрушка – 40 г;
- лавровий лист – 2 г;
- оцет яблучний 6% – 2 склянки;
- перець горошком – 10 шт.
Процес приготування консервованого редису
Редис і зелень ретельно промиваємо. Овочі ріжемо кружечками, петрушку дрібно ріжемо.
Банки стерилізуємо, викладаємо редис і зелень.
Доводимо до кипіння маринад з інших інгредієнтів і гарячим заливаємо в банки. Закручуємо кришки, перевертаємо, укутуємо рушником і залишаємо до повного охолодження. Зберігаємо в підвалі.
Такий консервований редис можна використовувати для салатів – всі корисні властивості овоча зберігаються і він точно не буде зайвим в салаті. Багато хто використовує такий пряний овоч для м’яса – при маринуванні м’яса в маринад додають редис і потім запікають м’ясо у фользі. Редиска в цьому випадку надає страві оригінального смаку.
Просто змішавши редис з цибулею і зеленим горошком, можна зробити простий, але смачний салат.