Консервую так вже 10 років і не набридають! Мариновані кабачки на зиму.

Кабачки – це універсальний овоч, який ви можете закривати в банки і взимку використовувати в якості закуски або продукту для різних страв.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки молоді, 1 кг.
  • кріп, пучок.
  • часник, 4 – 6 шт.
  • перець духмяний, 8 шт.
  • чорний перець, по 30 в банку.
  • вода, 1 л.
  • цукор, 2 ст.л.
  • сіль, 2 ст.л.
  • оцет 9%, 3 ст.л.

Процес приготування:

Рецепт на 2 банки по 1 літрі. Всі продукти ділимо на 2 частини.

Кабачки ріжемо кружечками або півкільцями.

Кріп нарізаємо і розкладаємо по банках, всипаємо перець і зубчики часнику, потім укладаємо кабачки до верху банки.

Зверху укладаємо зелень, часник, перець. Заливаємо кабачки окропом і залишаємо на 10 хвилин.

Зливаємо воду.

Для розсолу змішуємо воду, цукор і сіль, доводимо до кипіння.

В баночки наливаємо оцет, потім вливаємо киплячий розсіл, накриваємо кришками і ставимо банки на стерилізацію в каструлю, з застеленим рушником дном.

Стерилізуємо банки протягом 10 хвилин після закипання води закручуємо кришками.

Перевертаємо банки, вкутуємо рушником і залишаємо до повного охолодження. 

Смачного!