Консервую так вже 10 років і не набридають! Мариновані кабачки на зиму.
Кабачки – це універсальний овоч, який ви можете закривати в банки і взимку використовувати в якості закуски або продукту для різних страв.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кабачки молоді, 1 кг.
- кріп, пучок.
- часник, 4 – 6 шт.
- перець духмяний, 8 шт.
- чорний перець, по 30 в банку.
- вода, 1 л.
- цукор, 2 ст.л.
- сіль, 2 ст.л.
- оцет 9%, 3 ст.л.
Процес приготування:
Рецепт на 2 банки по 1 літрі. Всі продукти ділимо на 2 частини.
Кабачки ріжемо кружечками або півкільцями.
Кріп нарізаємо і розкладаємо по банках, всипаємо перець і зубчики часнику, потім укладаємо кабачки до верху банки.
Зверху укладаємо зелень, часник, перець. Заливаємо кабачки окропом і залишаємо на 10 хвилин.
Зливаємо воду.
Для розсолу змішуємо воду, цукор і сіль, доводимо до кипіння.
В баночки наливаємо оцет, потім вливаємо киплячий розсіл, накриваємо кришками і ставимо банки на стерилізацію в каструлю, з застеленим рушником дном.
Стерилізуємо банки протягом 10 хвилин після закипання води закручуємо кришками.
Перевертаємо банки, вкутуємо рушником і залишаємо до повного охолодження.
Смачного!